2017. március 10., péntek

Kuszkusszal töltött kelkáposzta

Hozzávalók:
3 szelet bacon (40 g)
5 db közepes kelkáposztalevél (93 g)
50 g kuszkusz
1-1,5 dl tejszín

fehér bors
petrezselyem
szerecsendió

A bacont apróra vágom és serpenyőben lepirítom. A kisült zsírját leöntöm róla. Hozzáadom a kuszkuszt és a fűszereket, majd fokozatosan hozzáöntöm a tejszínt. Addig kevergetem, amíg többé-kevésbé magába szívja a folyadékot. Lefedve félreteszem kicsit, hogy megpuhuljon. 
A kelkáposztaleveleket alaposan megmosom és sós vízben pár percig -éppen csak puhulásig- főzöm. Leszűröm, hagyom kihűlni, majd mindegyiket megtöltöm kuszkusszal és felgöngyölöm. 
Tűzálló tálban sorakoztatom a káposztákat és sütőben, 200 fokon megsütöm egy kicsit (kb. 10 perc). A tetejére tehetünk még tejfölt vagy sajtot is, én csak tálaláskor locsoltam meg egy kis kapros joghurttal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése