2017. március 28., kedd

Teljes kiőrlésű pizzás csiga


Teljes kiőrlésű pizzás csiga (~50 db)

Hozzávalók:

Tészta:
400 g tk. tönkölyliszt
20 g sikér
40 g kókuszolaj (vagy más zsiradék)
1 cs. instant élesztő
1 tk. só
~2,5 dl víz

Töltelék:
Kedvünk szerint variálható, én most ezeket használtam:
160 g paradicsomszósz
80 g reszelt sajt
200 g apróra vágott gomba

A tészta összetevőit alaposan összegyúrom, a vízből fokozatosan annyit adagolok hozzá, hogy egy lágy, de nem ragadós tésztát kapjak. Lefedve félreteszem, hagyom megkelni. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrom, majd két gombócra szedem. Egyenként vékonyra nyújtom a tésztát, megkenem a paradicsomszósszal, rászórom a többi tölteléket is, majd feltekerem. Kb. 1 cm vastagságú szeleteket vágok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a csigákat. 180 fokon, kb. 20 perc alatt sülnek meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése