Igen-igen, egy újabb fasírt :-) Nagyon gyorsan kész van és akár reggelire vagy vacsorára is fogyasztható, ha egy kicsit megcsömörlöttük a teljes kiőrlésű kenyértől.
Hozzávalók (8db kisebb fasírthoz):
50 g köles
30 g zabpehelyliszt
20 g tk. zsemlemorzsa
1 tojás
1 kis gerezd fokhagyma
fűszerek: só, cayenne-bors, őrölt paprika
A kölest átmossuk és háromszoros mennyiségű sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük. Kihűtjük, ráütjük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, zsemlemorzsát, reszelt fokhagymát és a fűszereket. Korongokat formázunk a masszából és közepes lángon, kevés olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Remek kiegészítője lehet egy salátának, de akár önmagában egy kis mártogatóssal is fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése