2017. január 1., vasárnap

Vöröslencsefasírt

Nem sok újévi szokásra szoktam figyelni, de az elsejei lencseevésre igen :-) Leveshez nem volt kedvünk, a családban nem mindenki szereti a főzeléket, így a fasírtra esett a választásom. Vöröslencséből készült, mivel ez gyorsan megfő mindenféle áztatás nélkül. 


Vöröslencsefasírt (~12 db)

Hozzávalók:
180 g vöröslencse
1 tojás
~40 g zsemlemorzsa + ~25 g a forgatáshoz
bors
curry fűszerkeverék
római kömény
babérlevél

A vöröslencsét átmossuk, majd sós vízben feltesszük főni. A vízbe dobhatunk 1-2 babérlevelet is. Kb. 10 perc alatt elkészül, ne főzzük szét. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd ráütjük a tojást és fűszerezzük. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható legyen. Nálam most ez 40 g volt. Korongokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük. 
Kapros joghurtos mártogatósba tunkolva megesszük :-)

Kapros mártogatós

Hozzávalók:
1 doboz natúr joghurt
kapor
bors

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése