Zöldséges quinoafasírt
Hozzávalók (10 db):
50 g quinoa
60 g répa
20 g káposzta (helyettesíthető répával)
1 újhagyma (20 g)
2 tojás
1 kk. mustár
~20 g zabpehelyliszt
~50 g tk. zsemlemorzsa + ~ 20 g a forgatáshoz
fűszerek: só, bors, petrezselyem
A quinoát jó alaposan átmosom, majd kétszeres mennyiségű sós vízben
megfőzöm (kb.10-15 perc), leszűröm. A répát és a
káposztát lereszelem,
a hagymát felkarikázom és hozzáadom. Ráütöm a tojásokat, belekeverem a
fűszereket, a lisztet és a zsemlemorzsát. Ez utóbbiak aránya kicsit
változhat, függ például a tojás méretétől, ezért fokozatosan adagoljuk a
többi hozzávalóhoz. A masszából korongokat formázok, megforgatom
zsemlemorzsában és közepes lángon olajban kisütöm őket.
Én ebből az adagból 10 db közepes fasírtot készítettem.
Én ebből az adagból 10 db közepes fasírtot készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése