Spenótos rakott palacsinta
Hozzávalók:
Palacsinta:
200 g zabpehelyliszt
2 tojás
1 csipet só
0,25 dl olaj
2 dl tejszín
3 dl víz
olaj a sütéshez
Spenótos réteg:
450 g spenótpüré (fagyasztott)
10 g zabpehelyliszt
2 dl tejszín
só
1 kis gerezd fokhagyma
Besamel réteg:
2 ek olaj
10 g zabpehelyliszt
2 dl tejszín
só
bors
Tetejére:
60 g reszelt trappista sajt
A tojásokat felverem és hozzákeverem a lisztet, a sót, az olajat és egy kevés tejszínt. Csomómentesre keverem, majd beleöntöm a maradék tejszínt és a vizet. Picit állni hagyom. A palacsintasütőt minden sütés előtt megkenem egy pici olajjal.
A spenótot kiolvasztom, egy edényben felteszem melegedni. Csomómentesre keverek benne egy kis zabpehelylisztet, majd felöntöm tejszínnel. Sózom és belereszelem a fokhagymát is. Pár percig, kevergetés mellett főzöm még, majd félreteszem egy kicsit, hogy kihűljön.
A besamelhez egy serpenyőbe 2 evőkanálnyi olajat teszek, majd kevergetés mellett beleszórom a lisztet. Hozzáöntöm a tejszínt is és ezzel is csomómentesre keverem. Sózom, borsozom és még 1-2 percig főzöm. Amíg rétegezem a palacsintát, ez is ki tud hűlni egy kicsit.
Egy tűzálló tálba belerétegezem a palacsintát és a spenótot. A legfelső palacsintára rákanalazom a besamelt és megszórom reszelt sajttal.
200 fokos sütőben a sajt barnulásáig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése