2016. december 2., péntek

Spenótos rakott palacsinta


Spenótos rakott palacsinta

Hozzávalók:

Palacsinta:
200 g zabpehelyliszt
2 tojás
1 csipet só
0,25 dl olaj
2 dl tejszín
3 dl víz
olaj a sütéshez

Spenótos réteg:
450 g spenótpüré (fagyasztott)
10 g zabpehelyliszt
2 dl tejszín

1 kis gerezd fokhagyma

Besamel réteg:
2 ek olaj
10 g zabpehelyliszt
2 dl tejszín

bors

Tetejére:
60 g reszelt trappista sajt

A tojásokat felverem és hozzákeverem a lisztet, a sót, az olajat és egy kevés tejszínt. Csomómentesre keverem, majd beleöntöm a maradék tejszínt és a vizet. Picit állni hagyom. A palacsintasütőt minden sütés előtt megkenem egy pici olajjal.

A spenótot kiolvasztom, egy edényben felteszem melegedni. Csomómentesre keverek benne egy kis zabpehelylisztet, majd felöntöm tejszínnel. Sózom és belereszelem a fokhagymát is. Pár percig, kevergetés mellett főzöm még, majd félreteszem egy kicsit, hogy kihűljön. 

A besamelhez egy serpenyőbe 2 evőkanálnyi olajat teszek, majd kevergetés mellett beleszórom a lisztet. Hozzáöntöm a tejszínt is és ezzel is csomómentesre keverem. Sózom, borsozom és még 1-2 percig főzöm. Amíg rétegezem a palacsintát, ez is ki tud hűlni egy kicsit. 

Egy tűzálló tálba belerétegezem a palacsintát és a spenótot. A legfelső palacsintára rákanalazom a besamelt és megszórom reszelt sajttal. 
200 fokos sütőben a sajt barnulásáig sütöm.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése