2016. december 1., csütörtök

Lazacfasírt

Nagyon szeretem a fasírtokat, legyen az zöldségből, húsból vagy halból. Kisgyerek mellett is igen praktikus, mert könnyen kézbefogható és minimális mancsolással jár ;-)
Ezúttal egy lazacos fasírt receptjét hoztam.


Lazacfasírt

Hozzávalók (10 db):
2 szelet lazac (250 g)
2 tojás
50+20 g tk. zsemlemorzsa
1 kis fej vöröshagyma
só, bors, petrezselyem
olaj a sütéshez

Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, beleteszem a befűszerezett lazacszeleteket, majd körészórom  az apróra vágott vöröshagymát. Kis lángon, fedő alatt kb. 10 perc alatt megpárolom. A lazacot apró darabokra vágom és egy tálba teszem a párolt hagymával együtt. Hozzáadok 2 tojást, sózom, borsozom, szórok rá petrezselymet is. Végül annyi zsemlemorzsát teszek hozzá, hogy formázható állagú legyen. Nekem 50 g kellett bele. Korongokat formázok, zsemlemorzsába forgatom őket, majd olajban, közepes lángon kisütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése