2016. november 27., vasárnap

Túrógombóc

Bizony-bizony, az ilyen finomságokról sem kell lemondanunk :-) Ma éppen anyósom húslevese után fogyasztottuk, de önmagában is megállja a helyét.

Túrógombóc

Hozzávalók:

250 g túró
1 tojás
50 g tk. tönkölydara
1 cs. vanilíás nyírfacukor
5 g negyedannyi (por állagú)

"Bunda":
20-30 g tk. zsemlemorzsa
olaj

Mártás:
1 doboz tejföl
Negyedannyi édesítő (por állagú, ízlés szerint)

A túrót villával összetöröm, majd hozzákeverem a tojást, a darát és az édesítőket. Lefedem a tálat és hűtőben pihentetem pár órát. Gombócokat formázok a masszából és kb. 10 perc alatt gyöngyöző, de nem lobogó vízben kifőzöm őket. A gombócokat leszűröm, majd olajon aranybarnára pirított zsemlemorzsába megforgatom őket. Édesítős tejföllel meglocsolva tálalom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése