2016. november 24., csütörtök

Grissini

Ez az első ilyen jellegű próbálkozásom, a család szerette, így bekerült a receptes füzetembe és ide is felteszem. Én most szezámmagban hempergettem meg és a tésztájába is ez került, de bármilyen fűszerrel, fokhagymával, szárított paradicsommal vagy magvakkal is variálható.


Grissini

Hozzávalók:
350 g tk. tönkölyliszt
fél cs. porélesztő
200 ml víz
25 g étolaj
1 tk. só
fűszerek (metélőhagyma, bors stb.)
1 ek szezámmag

Tetejére:
szezámmag

Egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet, a porélesztőt a sót, a fűszereket és a szezámmagot, majd ráöntjük az olajat és a vizet. Összegyúrjuk és félretesszük keleszteni. Kb. 30-40 perc elteltével enyhén lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd késsel felcsíkozzuk. A csíkokból hengereket formázunk és meghempergetjük őket szezámmagban. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a rudacskákat. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük őket. Fűszeres tejfölös vagy joghurtos mártogatóssal tökéletes uzsonna :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése