Grissini
Hozzávalók:
350 g tk. tönkölyliszt
fél cs. porélesztő
200 ml víz
25 g étolaj
1 tk. só
fűszerek (metélőhagyma, bors stb.)
1 ek szezámmag
Tetejére:
szezámmag
Egy nagyobb tálba beleszórjuk a lisztet, a porélesztőt a sót, a fűszereket és a szezámmagot, majd ráöntjük az olajat és a vizet. Összegyúrjuk és félretesszük keleszteni. Kb. 30-40 perc elteltével enyhén lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd késsel felcsíkozzuk. A csíkokból hengereket formázunk és meghempergetjük őket szezámmagban. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a rudacskákat. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük őket. Fűszeres tejfölös vagy joghurtos mártogatóssal tökéletes uzsonna :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése