2016. november 8., kedd

Rakott kelkáposzta (barna rizzsel)

A legjobb dolog, ami a kelkáposztával történhet, legalábbis szerintem :-)


Rakott kelkáposzta (barna rizzsel)

Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta (800 g)
1 zacskó barna rizs (125 g)
1 nagy doboz tejföl (450 g)
40-60 dkg darált hús (attól függően, ki mennyire húsosan szereti)
1 kis fej vöröshagyma
pirospaprika

bors
ételízesítő

A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon átforgatjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Teszünk rá sót, borsot, pirospaprikát, kicsi vízzel felöntjük és készre főzzük.
A kelkáposztát megmossuk, felszeleteljük, sós, ételízesítős vízben feltesszük főni. Ha megpuhult, leszűrjük.
A rizst egy másik edényben, sós vízben megfőzzük és ezt is lecsepegtetjük.
Egy jénaiba belerétegezzük a káposzta, a rizs és a hús felét, majd rásimítjuk a tejföl felét is. Ezt megismételjük az összetevők másik felével is. A tetejére tehetünk egy kis őrölt borsot.
Előmelegített sütőben, 200 fokon barnulásig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése