Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta (800 g)
1 zacskó barna rizs (125 g)
1 nagy doboz tejföl (450 g)
40-60 dkg darált hús (attól függően, ki mennyire húsosan szereti)
1 kis fej vöröshagyma
pirospaprika
só
bors
ételízesítő
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon átforgatjuk, majd
hozzáadjuk a darált húst. Teszünk rá sót, borsot, pirospaprikát, kicsi
vízzel felöntjük és készre főzzük.
A kelkáposztát megmossuk, felszeleteljük, sós, ételízesítős vízben feltesszük főni. Ha megpuhult, leszűrjük.
A rizst egy másik edényben, sós vízben megfőzzük és ezt is lecsepegtetjük.
Egy jénaiba belerétegezzük
a káposzta, a rizs és a hús felét, majd rásimítjuk a tejföl felét is.
Ezt megismételjük az összetevők másik felével is. A tetejére tehetünk
egy kis őrölt borsot.
Előmelegített sütőben, 200 fokon barnulásig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése