2016. november 22., kedd

Kenyérlángos

 

Kenyérlángos

Hozzávalók:

300 g tk. liszt (150 g tk. tönköly, 150 g tk. búza)
1 cs. porélesztő
20 g (olvasztott) vaj
170 ml víz 
1 csapott tk. só

Feltét (tetszőlegesen variálható): 
1 kis doboz tejföl
lilahagyma
császárszalonna
kolbász
kápia paprika
trappista sajt
fűszerek (pl. bors, metélőhagyma, ételízesítő)

A tészta összetevőit összegyúrjuk, majd félretesszük. Ha a tészta megkelt, tetszőleges vastagságúra nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük (a kenyérlángos tésztája alapvetően vastagabb, de én vékonyabban szeretem, ezért így készítem). A tejfölbe belekeverjük a fűszereket és a tésztára simítjuk. A többi feltétet felszeleteljük, a sajtot lereszeljük és ezeket is rászórjuk. 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése