Annak ellenére, hogy nagyon szeretem, nem túl sűrűn készítek tzatzikit. Ez sajnos nem az az 5 perc alatt összedobom típusú saláta. Türelemjáték, de tény, hogy megéri :-)
Tzatziki saláta
Hozzávalók:
- 2 db kígyóuborka
- 2 doboz natúr joghurt
- 2 ek. tejföl
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- kapor
- só
Az uborkákat meghámozom, lereszelem, szűrőbe teszem és megsózom. Félreteszem egy kis időre, hogy kicsöpögjön a leve.
A joghurtot finom-szövésű konyharuhába teszem és fellógatom, hogy ebből is kifolyjon a felesleges lé. (Fontos, hogy türelmesek legyünk és ezeket a lépéseket ne hagyjuk ki, mert ettől lesz finom sűrű, krémes állagú.)
Az uborkát átnyomkodom, összekeverem a joghurttal. Egy kis tejfölt is teszek hozzá, majd jöhet a lereszelt fokhagyma, az apróra vágott kaprot és ha szükséges, sózom.
Fogyasztás előtt érdemes egy kicsit a hűtőben pihentetni, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése